Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is wanneer uw gewicht, beweging en voeding in balans zijn met elkaar. Dat wil niet zeggen dat u niks meer mag eten behalve groente en fruit: de basis van een gezonde leefstijl is een combinatie van gevarieerde voeding en voldoende beweging. Met de juiste begeleiding en kennis leert u zelf grip te krijgen op deze ingrediƫnten van een gezonde leefstijl.

Lees meer

Voeding

Om uw lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien, is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dit geeft u ook een gezond en fit gevoel. De juiste voeding voorkomt bovendien dat u teveel eet zodat u (weer) aankomt in gewicht. Helaas hebben veel mensen geen idee wat de impact van voeding op de gezondheid heeft. Kleine kwaaltjes maar ook moeheid en hoofdpijn worden vaak veroorzaakt door een ongezond voedingspatroon.

Begeleiding

Een begeleidingstraject start altijd met een anamnese waarin we uw caloriebehoefte en leefstijl in kaart brengen. Aan de hand van uw voedingsdagboek analyseren we uw eetpatroon en passen deze waar nodig aan. Ook wordt u tijdens het traject regelmatig gemeten en gewogen zodat u zicht houdt op uw progressie.

neem contact op

Bewegen

Net als gezonde en gevarieerde voeding, is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Door regelmatig te bewegen verbrandt u niet alleen calorieƫn, maar verbetert u ook onder andere uw bloedsomloop, immuunsysteem en zelfs uw denkvermogen. Daarnaast werkt u natuurlijk ook aan uw conditie waardoor u meer energie overhoudt om andere dingen te doen. Dit alles zorgt ervoor dat u zich fitter en gezonder voelt.

Begeleiding

Qua beweging zijn er geen standaardoplossingen: uw persoonlijke behoefte en mogelijkheden staan voorop. Bent u bijvoorbeeld een sportschooltype, of bent u liever buiten? Samen onderzoeken we welke bewegingsvorm en intensiteit het beste bij u en uw leefstijl past.

Power walking

Vanaf mei 2018 mag Healthy Progress lessen Power Walking geven. Deze nieuwe en hippe bewegingsvorm is voor veel mensen de ideale manier om op een snelle en leuke manier calorieƫn te verbranden. Door op een stevig tempo te lopen verbrandt u tot wel 500 calorieƫn per uur.

neem contact op